What´s a Gin and Tonic?...

Jag är såå irriterad! Idag var jag väldigt pepp på att gå ut, jag och tjejerna hade planerat att gå ut och dansa runt lite, men såklart slog min migrän till, hata!! så nu, medan de andra sitter på balkongen o dricker vin så ligger jag i ett mörkt rum och försöker bli av med diverse blixtar som befinner sig framför mina ögon.
Jaja, jag får vila mig iform till resten av helgen, då jäklar ska vi ha skoj:)
Annars har dagen varit bra, vi har varit runt i Kivulu och hälsat på våra tjejer och sen på Forterss, hos tjejligan där, mys!
Nu får ni nöja er med lite bilder, så ska jag försöka sova...

Mysigt fik i Gulu (Norra Uganda), kolla in termosarna och våra outfits, ser typ ut som vi är i Sverige.

Mysig dunderfrulle med Nilen som bakgrund och ett roligt Chapatistånd (är ett speciellt, mumsigt bröd man äter mycket i Uganda).

När jag och Evelina gör lite nytta. På Hope house, där vi försöker tillverka smycken med kvinnorna och i Kivulu (slumen), där vi undervisar wildboysen på streetprogram.

Alla ladiesar när de klätt upp sig för fest, väldans fina!!

När vi äter middag på ett av våra favvoställen, eritriansk mat, mmm.

Finaste Ida på en buss och i full färd med vår alltid lika härliga secondhandshopping

Gillar fina hyddor med tvätt utanför
Måste avsluta med bästa citatet som är typiskt Uganda. Sist gång vi var ute ville vi beställa mojitos, självklart var myntan slut, så jag beställde en GT. Servitören frågar då vilka ingredienser den innehåller!! Jag svarar mycket lugnt men sarkastiskt, it´s Gin... and Tonic... Denna typ av ovetande står vi ut med varje dag:)

Mästerverket!

Ibland blir man ju förvånad över sig själv. Idag har jag och Nathalie haft cooking class med tjejerna på Fortress och lyckades göra en supergod köttfärsås! måste nog säga att jag är lite imponerad över vårt verk, med tanke på att vi tillagade två kilo köttfärs på en vedspis, vilket inte är det lättaste eftersom elden inte alltid vill sammarbeta. Vi skippade krossade tomater och gjorde världens tomatsås på tomater, vitlök och lite annat gott, som vi sedan blandade ihop med köttfärsen. Detta blev en succee!! ska inte ta på mig hela äran, alla hjälptes åt vilket var väldigt kul. Efter maten inhandlade vi veckans matlista, som var mycket lång, sen var det dags för oss att vandra hemåt...
Är helt galet hur en dag kan gå så snabbt, antar att det är ett bevis på att jag gillar det vi gör här nere.

Nu på kvällen har vi haft några vänner här och bara haft mysigt häng, go dag.


Man kan hacka på golvet om man vill...

Before mästerverket

Nathalie goes Afrika

Kvällsmys med Ida, Danny o Gilbert

Måste även visa kvällen då tjejerna anlände. Detta är lycka, kolla framförallt
in Evelina, som är så glad att hon inte riktigt vet vad hon ska ta sig till.


Slappislördag

Blir så trött... Varje gång som jag ska försöka vara lite teknisk och fixa med datorn så blir det pankaka! tydligen behöver man vara ett geni för att lägga över bilderna från min kamera till Idas dator. Åh, jag hatar när Ida inte e hemma och kan hjälpa mig. Skit samma...
I vilket fall som helst så har vi haft en mycket mysig lördag i Kampala. Idas härliga vänner Jenny och Malin är på besök, så vi har mest strosat runt i stan, druckit kaffe och shoppat. De kom i torsdags, gissa om vi var som barn på julafton när de tog fram allt vi hade beställt. Listan var lång, högst upp på min var ju såklart nötter, modemagasin och svenskt godis. En annan viktig beställning som vi alla väntade på var knäckebröd, vilket vi på fredagsmorgonen mumsade i oss, tillsammans med en stooor frukostbuffé som vi fixat för tjejerna.
Igår kväll var vi ute och åt och sen drog vi till Cayene, som är ett uteställe, drack mojitos, dansade och rökte vattenpipa, perfekt kväll.

De andra har gått iväg för lite äventyr i natten, men tanten Kim kände mer för att ligga inne med sina magasin och bara gotta. Bra att det krävs så lite för att man ska känna sig nöjd:) Imorn hoppas vi på sol, så att njutningen kan fortsätta vid Sheratons pool.

Fick såklart inte med de bilder jag tog idag, men här är några tidigare...

Fika, fast på ett annat fik. Jag har här hittat min drömman. Shopping, på Greenshoppen, fast utan Josefin:(


Tomater på härliga och lite galna Nakasero market


Jag ljuger inte när jag säger att detta är utsikten från vår balkong, inte så fancy. Jag ljuger inte heller när jag säger att den andra bilden föreställer våra grannar in action, när de dödar en höna:)

Några av de fina streetkidsen, eller vildingarna som jag kallar dem.

På hembesök i Kivulu

Mitt o Evelinas Chokladbollsbak, gör oss väldigt populära hos streetkidsen och ladiesarna

Då var det dags...

Oki, då var det dags att damma av den gamla bloggen igen. Ni som läser detta är förmodligen mina nära och kära, så jag behöver nog inte berätta mer än att jag befinner mig i Ugandas huvudstad Kampala...
Har varit här i sju veckor, vilket känns härligt, trots alla konstiga saker man måste vänja sig vid, som att elen försvinner lite titt som tätt, eller att det inte finns någon tid. Eller ja, Ugandaborna brukar säga att tiden är stretchbar, vilket oftast innebär att de kommer för sent och när de regnar kommer de inte alls...

Så var börjar jag... Kan ju börja med att berätta att jag och min romie Ida har fått ett husdjur. Jag upptäckte det bara för en liten stund sen, när jag såg en tyst liten skugga springa över golvet. Detta förstörde ju såklart min myskväll som jag hade med mig själv. När jag märkte att jag inte var ensam längre satte mig upp med ett ryck!! jäkla lilla mus!! jag hatar ju sånt där och har spenderat de senaste timmarna i min säng, vägrar gå ur eftersom jag hör husmusen prassla där ute i nån påse,
Pappa hade nog sagt att den är mer rädd för mig än jag för den, men inte om det är Tjofsan. Vågar inte ta några risker, väntar nog tills Ida kommer hem...

Lägger upp lite bilder så länge...
Gänget innan flygningen
Här har ni vår lilla Ugandacrew

Jag med mina favvisar avocado, minibanan och nötter

små barn som gillar att va med på kort

inte så god local food                    Mysig Marknad, med Ida som blir lite lurad

Jag och Ida i centenery park

Flitiga kvinnor som jobbar                      Frukosthäng

Fina nyfödda afropuffar                  och lite natur



RSS 2.0