Mandlar is the shit!!

Nu blir det reklam...
Mitt favvo godis i Sverige är som många vet Dumle, Rollokolor och surisar. Problemet är bara att de inte har mina favvisar här borta, de har mycket onyttigt men inte dessa delikatesser. Så jag har varit tvungrn att hitta nått nytt att snacka på. Det började när jag, Madde och Idil skulle ha vår sluta äta socker- diet (för att vi varit så onyttiga), vilket innebar att vi skulle undvika så mycket socker vi bara kunde i två veckor. Till en början var det en plåga, vad skulle vi snacka på när vi var sugna!!? förstblev det mycket nötter, men efter en vecka tröttnade vi. En dag kom tjejerna hem med en ny upptäckt, "Blue dimond" mandlar!! De finns i massa olika smaker och är det perfekta snacket som vi nu blivit besatta av. Så mandlar is the shit...

Min dag idag ser ut på följande vis:
Jobb, jobb, jobb... Jag ska jobba maraton på Pappalecco, 12- 21.30. Sen ska jag direkt vidare på ett tapas och vin event som jag och Idil hjälper till att fixa med, så jag kommer nog vara rätt sliten ikväll, men det är kul när det händer nått och det är definitivt kul att tjäna pengar:)

Oki, dags att göra sig i ordning för dagens aktiviteter...
Puss o hej


Blue dimond, mmm!kolla burken

Ett tips: Kolla alltid så att burken är oöppnad, det finns nämligen människor som provsmakar och ställer tillbaka (Jag o Idil), hihi...

gottigt!!


Mammi o pappi!!

Såå himla mysigt. Pratade precis med mina föräldrar över skype och de har äntligen bokat resan hit!! Den 11 mars kommer jag stå hoppandes av glädje på San Diego airport, ska bli fantastiskt mysigt att få se dem igen!! Vi tre ska göra roadtrips, slappa på stranden, göra San Diego och chilla med vin. Älskar att sitta och prata och dricka vin med mamma o pappa, myys:)

Nu måste jag fixa mig innan jobbet. Kollade föresten P3-galan, Håkan Hellström är bara såå mysig!
Puss o hej


cafe kimolina


Här ovan ser ni ett av de två paren skor som jag vill ha. Den kanske inte ser så speciell ut här, men när man tar på sig dem på foten så känner man sig som askungen, perfect fit:) Hatar när man blir kär såhär och inte kan sluta tänka på dessa underbara uppenbarelser. Jag pratade med min bästis Linda om detta igår, hon förstår precis vad jag menar. Vi peppar alltid varann och spelar upp bilder i huvudet om hur bra plagget eller skorna kommer passa till allt annat och hur fina vi kommer vara i dem. Till slut står man där i butiken och betalar, underbar känsla ändå:)

Måste bara berätta lite om följetongen "Kims nya jobb". Jag berättade ju förra gången att det går lite svajigt med skummet, emn nu börjar det verkligen arta sig. Idag  Klarade jag mig utan en enda "bambina", även fast jag jobbade med bossen som jag är lite rädd för. Han tyckte nog att jag var duktig eftersom han lämnade mig själv halva kvällen.
Tur var väl det eftersom jag råkade hitta på en egen kaffedrink. En kund beställde nämligen en drink som jag glömt hur man gör, men jag improviserade lite och vips hade jag fixat en cafe mariccacho, tror att den var rätt god alltså:)

Nä nu måste jag sova,
puss o hej


Mysig lördag

Igår hade jag en såndär mysig dag när man går upp tidigt, går morgon promme, lagar brunch och sen fortfarande har tid att hitta på nått efter det. Jag och Johan åkte till Hillcrest, ett av mina favorit områden i San Diego som känns som en egen stad i staden. Hillcrest skiljer sig ifrån övriga ställen i USA, det känns mer europeiskt med små fik, uteserveringar, barer och härliga vintage butiker där du kan man göra riktiga klipp!
Jag älskar att bara strosa runt och ha känslan av helg, när alla är lediga och avslappnade. Det var precis vad jag och Johan gjorde igår, strosade runt i det härliga vår vädret. Båda hittade billiga vintage bågar och jag blev kär i två par skor!! båda paren är höga; ett par är svarta med platå klack och en volang fram, det andra paret är bruna med smalare klack med fransar fram. Jag vill ha båda!! men måste nog tyvärr välja ett par, ifall jag inte blir rik på några dar och har råd med båda. Jag kan ju alltid köpa ett par nu och ett par lite senare, bra plan:)
Efter shopping och fika så avslutade vi som vanligt Hillcrest äventyret med ett besök på Whoole foods, som är en organisk mataffär med allt möjligt skoj tex. nötter i lösvikt. För en nöt freak som jag så känns det som man hamnat i nöthimlen, de har alla möjliga sorter!! Mmm...

Efter en härlig förmiddag så förberedde jag mig inför en livad kväll tillsammans med tre barn. Det blev en mycket lyckad kväll med spagetti och köttbullar, twister och Disney channel, sen somnade de som små änglar:) Svårare jobb som barnvakt kan man ju ha...
Nä nu ska jag kolla vad Idil har för sig på kontoret.

Puss o hej

Fika i hillcrest me mmm nya bågar fiin!

Det går bra nu:)

Innan jag väl kom till jobbet idag så hann jag va på väg med trollyn, hoppa av pga kräkning, bli hemsjutsad av Thomas och sedan åka tillbaks och börja jobba. När jag väl kom dit så ville bossen prata med mig, shit tänkte jag och trodde att han skulle skälla pga min velighet tidigare under dagen. Men han erbjöd mig fasta arbetstider från 7-12 mån- fre, vilket innebär att jag kommer ha tillräckligt med pengar för att stanna:)
Så nu ska jag bara ligga i hårdträning med cappuccino making. Har ju de bästa lärarna, varav en av dem jag är lite rädd för. Han är snäll innerst inne och har en ängels tålamod när jag gång på gång gör halvbra skum, han säger bara bambina, tittar på mig och jag får göra om det, men jag har världens respekt för denna man. Jaja, man kan ju faktiskt bara göra sitt bästa. Kockarna försöker lära mig italienska på samma gång, men jag har tillräckligt med alla kaffevarianter just för tillfället. Vi får väl se om jag kan utveckla mitt språk...

Ciao!!

me in action

cappuccino for here

Bakis!?

Allt gick bra på jobbet igår, var lagom med kunder och skummet på cappuccinon blev rätt fluffigt ändå. Idil kom förbi en sväng och hängde innan jag slutade, jag tror att vi lyckades sälja in henne till att oxå få jobba på samma ställe.
Efter jobbet tog vi en kaffe med Steve, sen mötte vi upp lite folk och drog till "La grand tapa", ett jätte mysigt ställe med goda tapas och mycket god champagne. Lite för god känner jag idag, för när jag vaknade i morse så var jag bakis!! brukar inte vara det, men idag mår jag skit!! och ska börja jobba om två timmar, shit.
Måste nog vila lite till så jag inte spyr eller nått på jobbet:)

puss o hej

the place    mmm va gott 


Working girl

God morgon! Idag är min första riktiga dag på jobbet, alltså den dagen jag börjar tjäna pengar. Ska bli såå skönt att få lite inkomst igen, är trött på att känna mig som en fattig liten kyrkråtta:)
För er som inte vet så har jag väldigt vuxet beslutat mig för att inte gå kvar en termin till i skolan. Dollarn lever ju sitt eget liv och går upp o ner som en jojo, så därför är min plan nu i stället att vara kvar i San Diego och jobba, känns bättre att lägga pengarna på mina studier i Sverige.
Idag när alla mina vänner här borta har lite ångest över att börja skolan så kan jag och Idil (som oxå hoppat) njuta av ledigheten. Eller nja, jag är ju inte ledig, börjar jobba klockan tolv, shit. Jag är bara lite nervös, det är det jäkla skummet på Cappuccinon som är lite lurigt, man måste ha den rätta puffen. Men övning ger färdighet, jag ska bli bäst på skum! sen kan jag göra cappuccino åt alla  nära och kära när jag kommer hem:)
Nu måste jag grunda med en bra frukost så jag är stadig på hand...

puss o hej

cappuccino for you!


Väldigt viktiga...

Haha, idag har jag och Idil varit ute på väldigt viktiga uppdrag. När vi två ska göra små projekt (kan vara allt möjligt) som andra människor inte tycker är något speciellt, så tycker vi alltid att vi är så viktiga. En annan rolig sak när vi ska göra dessa viktiga uppdrag är att vi alltid hittar nått annat kul att göra. Allt som ska göras blir gjort, men vi glider liksom in på nått annat som vi tycker är viktigare. Idag var vårt uppdrag att fixa lite skolgrejer och söka jobb i Downtown. Detta gjorde vi, men hann även med att kolla lite kläder, böcker, fika och planera för framtiden.
Uppdraget slutfört
ops, hamna visst i en bokhandel


Balkongen är inredd

Hann inte skriva något igår eftersom vi fick massa vänner över på besök, de var sugna på att hänga på vår nya, fina balkong:)
Igår morse stack nämligen delar av "familjen" ut tidigt för att shoppa inredningsgrejer till balkongen. Jag och Madde har pratat om och klagat på denna fula yta halva vintern så det var dags att göra något åt saken. Så klockan tio var vi på väg... 
Vi började kolla igenom några möbelbutiker, men landade förstås till slut på IKEA eftersom det är bäst! Där gjorde vi världens kap, sex stora kuddar för 5 dollar styck plus ett bord, en matta och lite annat smått och gott. Allt tillsammans gick det på 80 dollar, billigt värre. Det hela gick rätt snabbt och smärtfritt, men jag insåg under tiden att jag som är en rätt så bestämd kvinna kommer ha rätt svårt att kompromissa när det gäller inredning om jag någonsin flyttar ihop med någon. Jaja, det är ju ett senare problem...
Okej, så nu var vi klara och hungriga, jag visste precis vart vi skulle äta. Hade hört om det enda stället i San Diego där de har kebab, och efter många dagars tjat om svensk kebab så var det dags att testa. Sicken höjdar kebab!! och det var vi mycket värda efter dagens slit...
Efter kebaben bar det hemåt för att fixa i ordning balkongen, sen var det bara chill med rödvin hela kvällen, underbart!


Nu ska jag kolla film, hör någon tjata om det i bakgrunden:)

Puss o hej
fiin balkong

mums


Real world San Diego

Innan jag flyttade hit med min vän Thomas, så kom jag med ett kanon förslag! Jag föreslog att vi skulle köpa en videokamera och dokumentera allt som hände och sedan sälja det och bli rika. Detta hände såklart inte eftersom Thomas röstade ner mitt förslag, och frågade vem som skulle vara intresserade av våra tråkiga liv.
BIG misstake, HUGE misstake!! för vilken dokusåpa vi lever i, det är verkligen real world San Diego!
Är det inte kärleks draman så är det boendekris. Jag sitter just nu och försöker lösa min nuvarande boende situation, jag ska förklara...

Kims boendehistoria:
Kim och Thomas (vänner sedan långt tillbaka) bestämde sig för att plugga i San Diego, kul och smart lösning var ju då att bo ihop. När Kim berättar detta för Jared (typ "pojkvän" som hon träffat i Barcelona året innan) tycker även han att detta är en bra idé, då kommer vi ju vara i samma land, perfekt!! Men Jared går längre än så, han fixar transfer från skolan i Fresno till en skola i San Diego och vill också vara med och dela lägenhet.
Kul tänker Kim, men är lite tveksam eftersom hon känner sig själv och är rädd för att hon ska tröttna. De tre bestämmer sig till slut för att bli sambos och hittar den perfekta lägenheten i downtown. Problemet är bara att kontraktet ligger på ett år, vilket innebär att om allt skulle skita sig så blir det problem. Jaja tänker Kim, som alltid försöker handla i nuet.
De tre köper möbler till lägenheten och fixar och donar, allt är frid och fröjd.
Det går två månader sen börjar Kim fundera på om detta verkligen är så bra ändå, efter ytterligare en månad så har hon gjort slut me Jared och bor nu på två ställen. Hennes andra hem är hos den gulligaste "familjen" man kan tänka sig!!

Så mitt problem är nu att jag på nått sätt måste lösa ut mig från kontraktet i stan eftersom lägenheten är för dyr och att jag inte längre  vill dela säng med Jared. Jared som för övrigt är bitter på mitt sätt att handla, vägrar svara i telefonen och  är inte väldigt pigg på att sammarbeta (förståligt). Fatta vilken soppa detta är och det är bara en liten del av vad som händer i våra liv, lovar att berätta mer en annan dag...

puss o hej

Nytt år, nytt försök...

Jaha, då sitter man här igen med en ny blogg. Känner mig helt peppad! nytt år, ny blogg... 
Va ska jag skriva då?? hm, jag kan börja berätta om min dag.
Vaknade vid tio, låg såklart kvar i sängen med datorn som en nörd i några timmar och kollade onödiga saker på nätet. Sen lagade gulliga Johan den vanliga amerikanska helg brunchen (mmm), och nu har jag legat vid polen några timmar. Man kan ju ha det sämre:)
Men det är nog dags för mig att göra mig i ordning, jag o Madde är nämligen på miljonärs humör så vi ska iväg till Fashion Valley och shoppa lite. Kläder som vi förmodligen kommer vara tvungna att lämna tillbaka imorn när vi inser hur fattiga vi egentligen är, haha.
So far so good,
Puss o hej 

Välkommen till min nya blogg!

Har varit så sugen på att uppdatera min gamla blogg i flera veckor. Problemet var bara att när jag skulle logga in så insåg jag att jag helt hade glömt av både användarnamn och lösenord, kunde absolut inte komma in. Så min ända lösning var att starta en ny blogg... Så välkommen!


RSS 2.0