Brännboll

God morgon allihopa!! Ligger här och tittar ut över soliga down town, härligt! Idag har jag min enda lediga dag, det blir en heldag på stranden. Vi blir ett stort gäng som först ska spela bränndboll och efter det blir det grill och lite dricka:) Är riktigt laddad, kanske inte inför brännbollen, mer inför vin, mat och härligt sällskap:)

Igår var en mysig fredag som tillbringades i Hillcrest med tjejerna, Sen var det jobb som gällde för min del.
Lägger upp lite bilder senare. Nu är det dags att ladda inför brännbollen, stadig frukost;)

puss o hej


segis

Idag fick det bli sovmorgon för min del, var helt seg efter kvällens bravader. Ska försöka ta mig till Fashion valley och köpa ett par svarta tygskor på HM, måste ju ha det på jobbet. Sen tänkte jag även passa på att kolla lite andra butiker när jag ändå är där, som en av mina favvo butiker, Barneys New York:) där har jag hittat såå fina klänningar från Philip Lim och Alexander Wang som jag skulle vilja ha på Lills student och mina vänners bröllop i sommar, de är dock alldeles för dyra:( Men jag har hopp om att de kommer rea dem i vår någon gång, då ska jag va först i kön!!

 
Här är två av klänningarna, den gula är min favorit men gör sig inte riktigt rättvis på bilden när man inte ser hela

 

Nä nu ska jag vara duktig och gå en liten promme i det fina vädret.
Puss o hej

kalas:)

Shit vad oväntat!
Ikväll hade jag egentligen planerat en lugn kväll framför datorn, kanske en film, men så blev inte fallet. Tim som är en av mina romemates fyllde nämligen år. Så när jag kom hem hade Tim köpt champagne, sushi och lite annat gott, och Sigge hade bakat en stor tårta, så det var bara att sätta igång firandet. Några av de tyska vännerna kom förbi och joinade festen. Jag som egentligen inte var sugen blev på ett himla gott och lulligt humör och hade skit skoj!! kul och oväntad onsdags kväll:)

 
Mmm, massa goda grejer:)
 
Härligt med ballonger o allt!

 
Födelsedagsbarnet o tårta
 
Lite tequila o ballkonghäng

Efterfest me pizza

Men nu ska jag nog sova, helt snurrig efter all skumpa. Ses imorn,
puss


Jippie!!



Blev så glad när jag läste att Beyond Retro har öppnat i Göteborg!! lagom till våren när jag kommer hem o allt. Kul med en bra second hand butik i Götet...

Älskade mammi!!

God morgon!! Detta inlägg är tillägnat min älskade mamma som idag fyller 50 år. GRATTIS!!
Ibland kan jag tänka på vilken tur jag hade att hon födde just mig och gav mig den bästa uppväxt man kan tänka sig! Jag beundrar verkligen min mamma. Hon är en ärlig, vacker, kärleksfull person som ser allt från den positiva sidan. Varje gång jag behöver hjälp eller är orolig över något och ringer till mamma så känns det genast lättare; "vi löser detta" säger hon och det vet jag att hon gör. När jag blir stor vill jag bli som min mammi:) 

 
Min söta mammi och jag



Kan inte beskriva hur glad jag är att du finns och hur mycket jag saknar dig mammi!!
Hoppas att du får en härlig födelsedag med massa tårta och fina presenter!!

Älskar dig,
puss


Bra till slut

Börjar känna mig som ett manodeppressivt schitzo, ena stunden är man helt depp och i nästa sekund så är livet på topp. Som ni vet så började min dag inte så värst bra, vaknade på depp sidan. Men efter nån timmes självömkan då jag även bestämt mig för att inte gå upp ur sängen förrän jag började jobba så messar gosiga Idil och frågar om jag vill me till Hillcrest. Hmm, såklart jag vill! om det är något som kan få mig på bättre humör så är det Whoole foods, Vintage butiker och lilla Idil såklart:) Så till slut pallrade jag mig ur sängen, fixade till mig (behövdes) och sen bar det iväg. Vi hade som vanligt en mycket mysig dag med nötter, shopping och Lipton (is te). Dagen avslutades med en panini special på Pappalecco . Är så glad att Idil drog med mig så jag fick tankarna på annat!

 
Mysmellis med nötter och vårat älskade Lipton... bra skit:)
 
Avslutning på bästa fiket, Pappalecco...


slutet gott allting gott.
Sov sött, puss


Ush

Ush, idag har jag en såndär jobbig dag när man bara vill ligga kvar i sängen o dra täcket över huvudet. Hatar dessa dagar! vet liksom inte varför de kommer men helt plötsligt utan orsak så dyker de upp och jag vill bara gråta!! vill inte känna mig depp och ledsen, känns som slöseri med livet, men just nu orkar jag bara inte...

 


Kul film



Ett litet filmtips: Jag och Johan såg precis filmen Role models. Det var längesen jag skrattade så mycket när jag såg en film:) Se den, de unga skådespelarna är underbara!!


IKEA

Nu är jag tillbaks i sängen igen. Det blev till slut en trip till IKEA, inhandling av kaviar, choklad och köttbullar såklart! Blir alltid så lycklig när jag kommer dit eftersom det verkligen känns som hemma, när man går in genom dörrarna så skulle man lika gärna kunna befinna sig i Sverige, allt ser samma ut. Nu lät jag typiskt svensk också, haha.

 
Älska Sverige!! Amerikanerna har verkligen inte fattat grejen, de äter pommes till köttbullarna:)
 
Glada Tess i matkön och nöjda miner efter köttbullekalas

Jag passade även på att gå runt och mysa lite i Sverige miljön

Och provsmaka några Singoalla och Ballerina:)

Alla åkte hem nöjda och glada.
puss o hej

Dyrt och äckligt!!

Väntar fortfarande på Tomas, som är världens segaste människa. Och kom på att jag glömde visa min nya äckliga upptäckt i matbutiken... Efter att ha varit här i USA nu i ett halvår så kan jag fortfarande inte vänja mig vid mat butikerna. Om du vill ha lite nyttigare alternativ där produkterna inte innehåller massa socker eller fett så får du handla på de organiska matkedjorna, vilket innebär att prislappen visar ett betydligt högre pris. Nu när dollarn har stigit är inte ens skräpmaten billig längre.

Min upptäckt skedde iallafall igår när jag och killarna var och handlade efter bion. Nått konstigt slags snacks som är gjort på stekt/friterat grisfläsk med tillhörande skinn, fatta vad äckligt!! vem äter detta!??
Jag försöker handla så mycket organiskt som det går. Nått som faktiskt är biligt som jag köpte på whole foods är Tofu. Det smakar inte så mycket, men jag har exprimenterat lite och med rätt kryddor blir det riktigt gott.

 
Storhandling??

Äckel snacks!!
 
Min favvo butik, som har allt organiskt man kan tänka sig o värsta nöthyllan!!
 
Nöjda jag efter handling och min goda tofusallad

Nä nu drar jag på riktigt,
puss o hej


Söndag= mys

Idag är planen att gå i lite fler butiker. Jag Idil och Nathalie hade en härlig dag i DT igår, när vi visade Natta runt. Jag köpte en fin kjol på Forever 21 och hittade lite annat smått och gott som jag vill köpa när jag får lön. Men idag känns det som jag vill titta lite till, Hillcest kanske, vi får se. Första stoppet blir iallafall IKEA, har varit sugen på Marabou choklad i en hel vecka och nu är det äntligen dags, jippie!! Tomas o gänget kommer snart och hämtar upp mig. Vi brukar åka till IKEA när vi längtar efter Sverige och vill äta lite köttbullar.

Annars har helgen varit lugn, känns som det är en sån period just nu. I fredags var vi på födelsedags fest, men kom lite sent (som vanligt) så hann bara va där i typ 30 minuter innan polisen knackade på dörren. Igår var vi på bio, "The international" hette filmen och var väl helt okej. Men tråkåerioden är snart över, för snart kommer det bli varmare och då är det roligare att hitta på saker. Längtar tills mamma och pappa kommer, bara tre veckor kvar:)


 
Tjejligan och lite pussar på födelsedagsbarnet
 
Tuffa killar och mys med tjejerna på stan i lördags

Nu ska jag göra mig redo inför IKEA äventyr,
puss puss


Upptäcksfärd

Herregud va jag har gått idag! Börjar inte förrens sex idag, så jag bestämde mig för att gå på en liten upptäcksfärd. Gillar att gå på små äventyr med mig själv ibland. Visste att man på nått sätt kunde gå till Hillcrest (mitt favvo område), visste bara inte hur man skulle gå och hur lång tid det skulle ta. Nu vet jag... Det tog ungefär två timmar fram och tillbaka, så nu ligger jag här i sängen och är helt slut i benen. Jaja, jag fick iallafall lite motion och fick köpt lite gottiga nötter på Henry´s (en organisk mataffär).

 
 
Dessa söta små hus passerade jag på min upptäcksfärd, och Henry´s mataffär som jag gillar mycket!!


Nu är det snart dags att jobba det segaste passet av alla, är inte sugen alls. Alla andra ska ut i PB idag, jag vill me!! men slutar ju halv tio och måste i så fall ta bussen ut vilket tar sjukt lång tid, ååå vad jag hatar San Diegos kollektivtrafik!!

Puss o hej

Äntligen!!

Nu har jag jobbat på Pappalecco i snart fyra veckor och har kommit in i rutinerna. Det jag fortfarande har haft svårigheter med är skummet. Har varit så frustrerad över det jäkla skummet, inte kunnat fatta vad jag gjort fel. Så idag gick jag dit tidigare för att få lite tips av proffset på stället. Detta gjorde underverk! för när jag började mitt pass var jag bäst på skum!! ÄNTLIGEN...

Imorn har jag morgon passet, sen ska jag njuta av resten av dagen:)
Sov sött, puss


Resumé

Känner att jag ligger lite efter med uppdateringen. Blir så när man är en sån upptagen och arbetande person, hihi.
Kort resumé av helgen:

Fredag, var vi ju som ni alla vet i Mexico och snurrade. 
Lördag, alla hjärtans dag och allt hade vi först mys brunch på förmiddagen och sen var det dags för tatueringar. På kvällen blev det lite mat och champagne, sen träffades delar av gänget på Neighborhood, ett mysigt häng ställe i DT.
Söndag, Jobbade jag ett kort pass på tre timmar. Efter det söndags flanerade jag och Idil runt lite i Little Italy. Hade en lugn myskväll med tacos och film.

Idag måndag börjar jag inte förrän klockan sex och vädret är skit, så jag ska nog fortsätta att vara inne och slappa. Kanske, men bara kanske träna lite:)
Har verkligen börjat känna hemlängtan, saknar nära och kära och allt som har med Sverige att göra. Känns att jag har varit borta länge nu, vill komma hem och mysa!! ha vår och sommar i Sverige, sitta på uteserveringar och dricka vin i vårsolen, äta familje frukost på mammas och pappas ballkong i Lysekil, ha myys med lill och sis. Ååå, jag vill hem nuu!! Jaja, bara tre månader kvar, som jag verkligen ska njuta av. Bara vädret blir lite bättre så ska jag nog bli nöjd (bortskämd). Nu ska jag ringa mammi o pappsen på skype.

Ha en bra dag!
puss


Jag och älsklings Tomas på neighborhood i lördags
 
Johan o Adam, fin vägg över San Diego
 
Härligt häng med härligt sällskap!!


Märkt för livet

Har glömt att berätta en liten sak, jag har tatuerat mig:)
I lördags var det alltså dags att bli märkt för livet. Jag och Johan hade pratat om det länge och till slut bokat tid. Bara det att dagarna går så jäkla fort, helt plötsligt var lördagen där och jag hade fortfarande inte bestämt exakt vad jag ville ha. Men någon timme innan det var dags så bestämde jag mig, ute i god tid som vanligt:)

Johan var först ut, han tatuerade in nått på latin på magen och ryggen. På hans ansiktsuttryck att dömma såg det inte ut att vara den skönaste upplevelsen i världen, men jag fattade fortfarande inte jag skulle göra samma sak. När det var min tur så satte jag mig bara i stolen och pratade på. Det gick på 10 minuter och gjorde inte speciellt ont, brännde lite bara. Så nu har man något man ska ha med sig livet ut, men jag är jätte nöjd och fattar fortfarande inte att jag gjort det:)



En dålig bild på hur resultatet blev, men ni kommer få se mer av den:) Tatueringen är iallafall på arabiska och betyder "det löser sig", som är mitt motto och som jag säger typ 100 gånger om dagen:)

Puss o hej!


Mexico, here we come...

Uppdrag: förnya våra visum, mål: Mexico.
I fredags var det alltså dags för mig och Idil att förnya våra visum, för att inte vara illegala invandrare i USA. För att göra detta så måste man lämna landet, men man kan komma tillbaka lika snabbt igen. Tur att vi bor så nära Mexico tänkte vi, bara att vandra över gränsen och tillbaka. "Mexico here we come", trodde nötterna ja men riktigt så lätt var det ju inte...

Vi satte oss iallafall på trollyn ner mot TJ, som alla säger är såå farligt!! väl där lämnade vi av Tove på en outlet och sen skulle vi bara vandra över gränsen. Det var bara det att vi var lite snurriga och visste inte riktigt var vi skulle ta vägen, så vi frågade lite människor och sprang runt som två yra hönor. Vi blev dessutom uppskrämda av några vakter som trodde de var viktigast i hela världen, de sa att om vi gick över gränsen så var det inte säkert att vi fick komma in i USA igen. Skit också tänkte vi, men hade inget annat val än att traska över.

När vi väl gick in i Mexico så försvann all oro när jag hittade mitt taco stånd. Jag hade liksom fantiserat om att direkt man kom över gränsen så skulle det finnas som ett litet korvstånd fast med tacos, och det fanns det!! Vi åt dock inget eftersom det började mörkna och vi ville inte ta risken att bli fast i TJ. Men det var en häftig känsla, lite farligt och spännande. Det kändes som vi var i en annan värld, jag hann även bli lite upprörd över hur två länder som ligger så nära kan skilja sig så mycket åt (mycket fattigdom).

Såklart strulade det även lite på denna sidan av gränsen, men då stod han där; dagens hjälte! Han var lite kylig till en början men smälte sen, gav oss våra stämplar och räddade oss från farliga TJ, tack!!

 
Tove o Idil på väg ner mot TJ, jag på väg över gränsen
 
Gränsen och mitt lilla tacostånd:)
 

Idil växlade mellan hopp och förtvivlan; Idils kommentar: "hjälp vi kommer aldrig härifrån! oj tax free, undra om man kan shoppa nått". Dansa lite med flodhästen kanske. Till slut fick vi vår gröna lapp, jippie!!

 

Jeans i sommar!!

Idag har varit en härlig dag! Jag och Idil har som vanligt strosat runt i DT och kollat lite butiker, fixat lite och fikat på Pappalecco såklart:) Kan inte hålla oss därifrån, det är utan tvekan det bästa fiket i heela San Dieg(jag e partisk som jobbar där)!! Sen kom jag hem frusen som en isglass, efter att ha väntat på trollyn i 30 minuter iklädd väldigt vårig utstyrsel och har nu mest legat under täcket och kollat svenskt drama...

Jag är dock mest nöjd över mina nya fina jeans som jag inhandlade på Levi´s butiken, måste lägga upp en bild på dem imorn så ni får se hur fina de är:) Ikväll har jag äntligen fått tummen ur och lagt upp en bild på min nya jeansjacka som jag köpte förra gången jag och Idil var i Hillcrest. Det var en av gångerna vi var på miljonärs humör och råkade inhandla några saker för mycket, men det var ju så billigt:) jackan kostade 15 dollar! 

Nä nu är det dags att nana, ska upp 5.30 till jobbet imorn!!
puss o hej


Vet inte om man ser så bra, men här e i allafall jackan

Och här kommer lite bilder från fredagens äventyr på Spin

Sicket gäng:)
 

Nytt försök

Vaknade i morse och upptäckte att jag hade försovit mig! alltså, jag är ju ledig idag men har en konstig vana att ställa klockan på si sådär åtta/ halv nio för att ha tid att inte göra ett skit i några timmar innan dagen börjar. Men idag blev allt förstört eftersom en viss person stängde av larmet... Jaja, det e inte hela världen, jag har ju trots allt hela dagen på mig:)

Har i allafall lyckats förstå mig på Johans kamera och lärt mig hur man för över bilderna till datorn, framsteg:) så jag lägger upp lite från förra veckan.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen dra till DT och träffa Idil. Blev ingen shopping igår, var alldeles för kallt och blåsigt efter jobbet för att gå ut. Vi gick dock och tog en hejdå öl med Fransesco som ska åka hem till Italien under en period, men kommer förhoppningsvis tillbaks innan vi åker hem till Sverige.
Fick även finbesök på jobbet igår. Förutom vår underbara stammis Idil så kom även Ted och chris på besök. Är så kul när folk kommer och hälsar på sådär!

 
Fint besök på Pappalecco


Hej då Fransesco...

Älskar Pappalecco!! alla e såå gulliga och härliga att jag bara vill packa ner hela stället i resväskan och ta med dem hem till Sverige!! kommer sakna dem såå mycket:(
Avskedsfesten för Sofie och Fransesco var mycket lyckad med vin och härliga människor...

 
Alla stammisar var där

 

Nä, nu måste jag börja min dag på riktigt. DT med Idil, lite shopping och små ärenden och ikväll blir det kanske taco tuesday (var längesen nu).
Kram kram

Dagens

Känns som jag har bosatt mig i sängen. Den har någon konstig dragningskraft som gör att man hålls kvar så länge det bara går. Har precis ätit frukost och nu är det dags att gå upp och göra sig i ordning för jobbet, vill inte, kan inte för sängen släpper inte taget! Hm, kanske överdriver lite, dags att gå upp...

Idag ska jag först jobba fram till sex, blir nog rätt lugnt eftersom det regnar,
Sen ska jag försöka få med mig Idil till DT och inhandla lite grejer; svarta tygskor på Urban (måste ha på jobbet), sen har jag hittat ett par skitsnygga slitna jeans från Levi´s som jag absolut skulle kunna tänka mig. Är ju ingen jeans tjej, men man det känns som att dessa jeans kan ändra på det:)

Oj, nu måste jag skynda mig, Jäkla säng!!
Ha en bra dag!


Sömnlös i SD

Skit oxå, jag kan verkligen inte sova! ligger bara och tänker massa och det blir inte lättare att sova när en av tankarna är Dumle kolor, jag e såå sugen!!! Mammi o pappi var inte speciellt snälla igår när jag pratade med dem på skype. De höll upp en hemmakvälls påse innehållande 1 kg godis!! "Kolla vad vi äter" sa de och proppade munnarna fulla med dumle och surisar framför data skärmen, jäkla teknikens under.... Gissa beställningen de kommer få när de kommer på besök, 10 kg övervikt vid incheckningen:)


En annan sak som jag ofta tänker på när jag inte kan sova är vad jag ska bli när jag blir stor, eller ja, vad jag ska göra när jag kommer hem till Sverige räcker väl...
Svaret på den frågan är ju som många vet inte det lättaste. Ena dagen vill jag bli lärare och andra dagen vill jag bli pilot, haha, bara lite förvirrad. Men efter mycket grubblande så har jag i allafall bantat ner till två alternativ; psykolog eller socionom. Detta mycket tack vare mina studier här i San Diego, då jag läst många intressanta psykologi kurser. Jag skrattade när jag pratade med lill (lillasyster) i telefonen förra veckan, hon sa våra päron var glada och stolta över att deras äldsta dotter till slut blivit så vuxen och tog så mogna beslut. Haha, nu ska vi inte dra i för höga växlar men man vet ju aldrig, plötsligt händer det:) Var ska man bo då? det är en senare fråga...

 

Åh, nu saknar jag min lill!! tänker på när vi var i Stockholm veckan innan jag åkte, myys!

 

Haha, detta var sista dagen och vi var såå nära att missa planet. Efter kortet rusade vi iväg.

Oj, jag glömde berätta att jag köpte skorna som jag pratade om, det svarta paret. Inte i Stockholm alltså, utan i Hillcrest SD. Herregud, gjorde värsta klippen den dagen! men jag berättar mer en annan dag, för nu börjar jag bli pumsig...

Sov så sött


Ny favvo på listan



Måste bara tipsa om en superbra film som jag och Johan just såg. Den heter "The secret life of bees" och är såå bra, en riktig mysig, fin, må bra film. Jag grät mig såklart genom halva filmen, men det är oftast ett gott tecken:)
Ni måste i allafall se den!!

Perfekt!!

Denna helgen har varit härlig! Fredagen var det utgång med gänget. Vi var på en klubb som heter Spin, där de spelar mycket house musik, gött:) I fredags spelade Steve Angelo, och jäklar va bra det var och va vi dansade!
I lördags jobbade jag några timmar och sen var det middag o film, lugna puckar.
Idag har dock varit min bästa dag på länge, Jag har verkligen haft myys:) Legat länge i sängen och läst, kollat skräp på internet, tagit en härlig promenad och nu har jag och Johan precis bakat scones och ska kolla på film:) kan verkligen inte bli bättre, myys!!
 
Oj nu börjar filmen,
puss

Slappar söndag



Då var det söndag igen, och jag e ledig!! idag har jag inga planer, ska bara ligga i sängen och gotta mig, har precis ätit frukost och nu tänkte jag läsa min nyinköpta bok, såå skönt med en riktig slappar söndag!!

Hörs om några timmar
puss o hej!




Avsked...

Ligger här nerbäddad i sängen under ett varmt täcke och vet att jag måste upp om några minuter, skit oxå jag som precis kom hem ifrån jobbet. Ikväll är det nämligen avskedsfest för Sofi och Francesco på mitt jobb, och man måste ju dit och umgås lite en sista gång. Haha, känns som jag bor på Pappalecco för tillfället, jobbar och umgås med dessa människor dagarna i ända. Men jag gillar det, för de e såå gulliga!

Nä, nu e det dags att ta tag i sig själv, 
upp o hoppa.


Härligt!!

Nu var det ett litet tag sen jag uppdaterade, men har haft så sjukt mycket att göra! jobbat hela veckan och socialiserat efter det...
Så vad har hänt senaste veckan? när jag skulle börja skriva så kunde jag inte komma på nått speciellt. Jobbet går bra, jag har fått mycket tid, så min ekonomi börjar äntligen gå åt rätt riktning, Sen har jag mest umgåtts med mina härliga vänner. Fredagen blev en heldag; Jag och Idil började dagen med gratis frukostpizza på ett ställe som heter New York pizza. Idil känner ägaren, hon sökte jobb, han hade inget jobb att erbjuda men sa att hon kunde komma in när hon var hungrig och få gratis mat,; den tar vi, tack så mycket:) Efter frukost blev det en sväng på Urban outfitters och sen vidare till Mission beach för att möta upp resten av gänget för lunch och beach häng. Måste bara medela att vi har 26 grader, inte helt fel i februari:)

När vi var klara med stranden åkte alla hem o fixade sig och sen bar ´det av på fest. Festen hölls hemma hos nån kille på kampus. Jag har haft fördomar om allt som har med skolfester att göra, att de är ungefär som hemmafesterna vi hade när vi var 16, allt stämde. Sicken fest vi hamnade på! när vi kom in kändes det som jag var tillbaka i Lysekil med alla gamla skolmänniskor. Bäst att dricka äckliga drinkar för att ha skoj. Jag, Susanna och Tove gick runt och fotade människors outfits, och jag undrar verkligen hur dessa människor tänkte när de stod framför spegeln innan festen. Var alltså inte den bästa festen man kan tänka sig, men vi gjorde det bästa av situationen, vi placerade oss vid snackbordet och körde fuldansen. Kvällen fick ett underbart slut, när jag kom hem hade killarna köpt pizza som bara väntade på att bli uppäten:)

Nu ska jag ut i det fina vädret innan jobbet
puss o hej

  


RSS 2.0