Egen springbreak:)

Igår vinkade jag och Idil av ett gäng glada tjejer, de jädrans ungarna skulle på springbreak kryssning till Mexico i fem dagar!! Gissa om vi var bittra och avundsjuka:) Men bra som vi är så gjorde vi det bästa av situationen, vi hade en heldag på stan, hehe... Eller ja, det blev bara en butik. I söndags råkade Idil nämligen se att Urban Outfitters hade värsta rean!! så idag spenderade vi ett antal timmar där inne och kom nöjda ut med var sin påse. Sen bar det av till Hillcrest för att äta den godaste burriton i stan på chipotle, så vår springbreak vecka har börjat rätt bra:)

 
Våra två favvo ställen; Urban o Chippe:)
  Mmm
 
Såklart lite kvällsmys på ballkongen

Sov så gott,
puss!


Lite till...

Här kommer lite fler bilder från helgen

 
 
Mathandling och solnedgång
 
 
Johan fotar, hejdå solen
 
Grillen e på
 

Glassigt!!

Jag måste erkänna att livet här är rätt glassigt ändå. Igår var det fest i Mission beach eftersom mina studerande vänner började sin spring break. Blev ett soft ställe som heter Beach comber, som serverar drinkar för en dollar fram till elva + att de serverar gratis popkorn (sjukt bra). Jag parkerade mig såklart framför popkorn maskinen och stod där tills den slutade poppa. Eftersom popkorn är så salt så behöver man ju lite vätska, där kom drinkarna in i bilden.
Ni kan ju förstå hur detta slutade... Ingen kommer ihåg nått:)

Idag vaknade vi till ljudet av havet och kollade upp mot en klarblå himel, bara att sätta på sig beachdressen och ge sig ut på stranden. Efter ett antal timmar i solen var alla trötta och hungriga, så vi åkte och köpte mat. Johan hade stora planer för vår grill måltid, det blev kött, grekisk sallad och smörstekt vitlöksspenat, såå gott! 

Alltså ännu en underbar dag med härligt sällskap!!

Kan inte lägga in bilderna nu, men fixart imorn.
Dags att sova,
puss på er!

Här e bilderna från helgens bravader
 
Härligt gäng med lite preparty
  
 
Haha, billiga drinkar:)


 


Var ska man börja?

Berättade ju tidigare att jag hade gjort en massa saker det senaste. Mina föräldrar har varit här i två veckor och vi har haft såå mysigt!! var på road trip i några dagar och sen har vi gjort San Diego. Pratade om hur mycket vi tre har umgåtts dessa två veckor, sjukt mycket! Jätte härligt att få spendera lite tid med mina älsklingar, blir inte på samma sätt hemma i vardagen. Man umgås men har ofta andra och annat runt omkring, här har det verkligen varit kvalitetstid:)

Vad har vi gjort då?? Jag tog dem t.ex. till Coronado islands, dit vi även tog Marcus idag. Detta är ett måste om man besöker San Diego! Det är som att komma in i ett litet sago samhälle, med rena gator, små söta hus och en otroligt lång och fin strand. De har även ett stort fint hotell som ligger vid precis vid stranden, för dyrt för oss att bo på men man kan alltid äta lunch på deras härliga terrass med utsickt över havet...

Jag blir nästan hatisk mot de som kan hyra hotellets strand villor. De sitter på sin altan i vita mjuka Lexington- badrockar, läser en bok och dricker ett glas rosé, ett hån mot oss vanliga döda som får gå där som fån och bara se på.
Jaja, ska inte klaga, men man vill väl alltid ha det man inte får:) Coronado är iallafall ett av mina favorit ställen i SD och definitivt värt ett besök!



 
Päronen på härliga terrassen, Utsickt mot Down town

Här bor mina hatobjekt;)
 
Kaffe i solnedgången, paparazzi Thomas

Härliga terrassen

Lite till:)


Det var allt för ikväll,
god natt!

Hm...

Jag har blogg torka... Eller ja, jag har inte torka på det sättet att jag inte har något att skriva om, snarare tvärt om. Det är så mycket som händer just nu och jag har gjort massor det senaste veckorna, så jag vet inte var jag ska börja och sluta. Därför blir jag lat och orkar inte blogga alls! men man måste ju börja någonstans, så jag börjar med dagen...

Idag onsdag har jag varit ledig (skönt). Så jag körde mina föräldrar till flygplatsen, var på stranden med Idil, var även på Coronado med brorsorna Eriksson + Idil, gått en promme och nu slappar jag vid datorn.
Har alltså hunnit med en hel del, mycket mysig dag!

 
Hej då mammi o pappsen:(  Söta Idil under parasollet
 
Med gänget på härliga Coronado islands

Tillbaks

Nu är jag tillbaks i San Diego igen. Vet inte om jag sa hejdå eller berättade något innan jag åkte,men har iallafall varit på roadtrip med mamma och pappa i några dagar. Vi har haft det såå mysigt!! men jag berättar mer imorn, ikväll är jag för trött. Ska försöka släpa mig in i duschen och sen lägga mig på den underbara luftmadrassen:)

Inget hade iallafall förändrats på fem dagar:) Idag var jag och Idil som vanligt sjukt sugna på nötter, vilket innebär lång promme till Henry´s. Så nu har vi legat här och myst med nötter, popkorn och Gossip girl, wiiiihh!

Nä nu e det dags,
puss o sov gott!


Fruktstund under vilopausen på vår lilla gräsö utanför Henry´s


Jag spyyr!!





Denna stora feta godispåse har jag och Idil precis tryckt i oss, jag är så mätt att jag snart spyr på riktigt!!
Varför gör man så här mot sig själv!!??

Over and out...

Glassigt

Trots vår lite komplicerade boendesituation så kan jag och Idil inte låta bli att gotta oss lite vid poolen nu när solen börjar värma ordentligt, man måste ju passa på så länge som vi har en pool:) Så det gjorde vi några timmar igår, låg vid poolen och fantiserade om allt godis som mamma och pappa ska ta med sig hit. Vi började nedräkningen redan för en månad sedan och nu är det bara några timmar kvar, shit va vi ska mumsa dumle!!
Jag ser ju såklart mest fram emot att mina föräldrar kommer. Kan fortfarande inte förstå det, det ska bli såå skönt att få mysa med dem igen!! få vara lite barn, få lite verklig trygghet...

Jaja, nu ska snart gå och jobba,
puss på er!

 
Vill inte va me, utsickt från vårt hissfönster

 
Idil vid poolen

Hemlös???

Som jag berättat tidigare så är min boendesituation inte den bästa, bor ju med mitt ex plus två till i en tvåa. Trodde att det skulle kunna funka om jag försökte hålla mig ur vägen, men det är såå mycket mer komplicerat!! Därför måste jag än en gång försöka hitta en lösning på problemet och som det ser ut nu så är bästa lösningen såklart att flytta, igen...
Är så jäkla trött på att vara "the bag ladie", som lever i sina väskor och aldrig riktigt känner sig hemma eller välkommen. Jag vet att jag själv satt mig i situationen och kan  därför inget annat än att sucka. Det kallas karma har jag hört, man får det man förtjänar:) Varför ska jag alltid handla innan jag tänker, min tatuering (det löser sig) skrattar mig rakt i ansiktet. Har jag lärt mig en läxa?? Det har jag och ska försöka att ändra på mitt beteende, men kan såklart inte lova nått. 
Grejen med mig är att jag aldrig medvetet skulle göra något för att såra nån annan, mina handlingar råkar bara ha en tendens att dra åt det hållet:) 

Nu är det inte många veckor kvar till hemfärd och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Finns ju många hemlösa här i San Diego, kanske kan få lite tips eller hyra en hörna hos dem. Jag ser mig själv på gatan i SD, stå där och sälja Faktum. FÖRLÅT Gud! jag lovar att alltid köpa en tidning när jag går förbi bara jag slipper bli hemlös. Nä fy, man ska inte skoja om sånt, inte konstigt att jag har dålig karma! Har iallafall min trogna partner in crime Idil, som flyttar med mig. Så vi får se vad vi två gatubarn kan hitta för lysande lösning:)

Som tur är så kommer mamma och pappa imorn och vi ska resa runt lite i Californien vilket betyder att jag kan bo med dem ett tag, sen får vi se.

Jaja, det löser sig, eller vad jag nu brukar säga...



Hejdå gottigt liv... Faktum någon??


det ser bra ut...



Var bara tvungen att lägga upp en fin bild som Idil tog i helgen med vår nya bästis, mobilkameran:)
Så nu kan vi äntligen ta bilder igen!! Bilden är föresten från vår ballkong, fin utsikt va:)??

Bang sa det!!

Min dag idag var inte mycket att hänga i julgranen, gjorde typ inte ett skit. Eller ja, jag o Idilina var ute gick en sväng, lagade mat, städade garderoben och sen gick jag till jobbet. Så lite gjorde jag allt ändå.

Ni skulle sett garderoben, skojar inte när jag säger att det såg ut som en bomb slått ner! Vi bor ju med en kille som inte vet hur ordning stavas, han har inte ens alla kläder i garderoben, utan tycker det är lättare att hitta om man sprider ut dem över hela rummet. Så vi har liksom gjort små gångar för att komma fram till själva bombnedslaget som jag varit med och åstakommit, blev visst så när jag flyttade tillbaks och inte packade upp allt på en gång:) Men nu börjar vi få ordnig på det igen...

Efter en sån här städdag måste man ju ha en belöning. Det fixade Idil som joggade till Henry´s och köpte nötter som hon överraskade mig med när jag kom hem från jobbet, fatta vad glad jag blev!!
En Beck film och massa nötter, perfekt avslutning:)

 
Mmm, nötter o kudde

Nu ska jag sova,
kramkram


En helt vanlig helg:)

Vattenpipa, sol, poolhäng, fest, efterfest, goa människor, jobb. Detta var min härliga helg...

Höjdpunkt nummer ett, var poolhänget som jag och Idil hade i lördags när en timme helt plötsligt blev tre timmar med drinkar, spansk musik och djupa samtal om livet som slutade i tårar. Haha, inte ledsna tårar utan snarare rörande. När vi väl skulle gå så var hela poolområdet fullt med badande människor vilket vi inte ens hade märkt, de måste ju undrat vad det var för konstiga tjejer som babblade vilt på nått främmande språk:)

Helgens andra höjdpunkt utspelade sig ett antal timmar senare när vi kom hem efter födelsedags festen, som för övrigt inte var världens roligaste. Vi körde på med en riktigt härlig efterfest! hela gänget hade mys med vattenpipa, snacks och dans i vardagsrummet, natten avslutades med att alla somnade i en stor hög på golvet klockan 07.00, lyckat värre! Mycket mer sånt!!

 
Har fortfarande ingen kamera så ni får några gamla festbilder...
Party party:)
 


Så ja, nu har jag och Idil slappat tillräckligt heela förmiddagen,
dags att ta tag i sig själv och gå ner till gymmet.

Hej så länge


Bortskämd

Idag har jag  haft en härlig dag med sol och vattenpipa på ballkongen. Detta är vår vardag, man har verkligen blivit bortskämd. Nu har värmen börjat komma tillbaka så smått, jag har tom blivit lite röd om kinderna efter allt ballkonghäng:) Jared har köpt en vattenpipa och idag var perfekt väder för fatt inviga den, så vi har suttit och rökt pipa och lyssnat på spansk musik, underbart! Haha, jag har aldrig sett Idil röka förut, hon ser ut som en gangster:)




Imorn är jag ledig och har späckat schema, eller ja, gottigt schema iallafall:) Jag och Idil ska på nån skönhetsgrej på Macy´s, sen blir det lunch inklusive alkoholhaltiga drycker och senare på kvällen ska vi i ett stort gäng gå på en födelsedagsfest. Ska bli mycket trevligt...


Nu ska jag hoppa i säng,

puss på er!


Abstinens

Jag har stora problem! har ingen kamera längre eftersom min är trasig, Thomas är trasig och har lämnat tillbaks Johans kamera. Jag har abstinens och behöver en kamera NU!! Har ju varit lite som en papparazzi, tagit bilder på allt och alla. Så nu när jag hittar något jag vill fota så rotar jag runt i väskan och blir så ledsen när jag kommer på att det inte finns nån kamera där:(
Därför kan jag tyvärr inte lägga upp bilder på allt jag skriver om, men lovar att  fixa detta inom en snar framtid.


Ni får kolla lite gamla bilder så länge

Beach häng!!

suddig bild över down town från vår ballkong

Fulla Kim o Tompa:)

LA besök


Puss o hej!


Seger

Vi gjorde det, jag och Idil gick till Mission beach!! det tog oss 3 timmar! det var långt, det var varmt men vi gjorde det, även om jag blev en gnällig bitch under en kort period. Som tur var hade jag med mig positiva Idil som höll humöret uppe för oss båda:) Vi gjorde en bra upptäckt på vägen, vi hittade en Henry´s som låg närmare vårt hem och var såklart tvugna att stanna och köpa lite nötter som vi kunde ha på vägen till nästa Henry´s. Det var nämligen vårt mission; att gå till Henry´s i Pacific beach. Så när vi kom fram till MB så hade vi fortfarande 20 min kvar till målet men var starka och klarade det, vad gör man inte för lite nötter i lösvikt:)
Efter den promenaden var vi så trötta att vi var tvugna att planka på bussen för att komma hem. Väl hemma blev det soffan resten av kvällen, som två utslagna hjältar, härligt!


Delmål: Mission beach

Idil längs strandpromenaden

Hm, nu måste vi planera vårat nästa mission,
puss på er!

Ständig förändring

Har tänkt en del på hur livet ser ut när man lever så som vi gör ï San Diego, semesterliv + ett enda stort kollektiv. Allt blir så mycket mer intensivt, man är aldrig ensam,"Vad ska vi göra idag" är standard kommentaren. Detta är väldigt mysigt men man hinner aldrig riktigt stanna upp och tänka efter hur mycket man egentligen varit med om. Ibland känns det som om man är i en känslomässig bergochdalbana, ena dagen är man på topp och nästa dag snurrar man runt i lopar. Har man inte varit här och upplevt det så är det svårt att förstå SD- bubblan vi lever i.

Förändringen denna gången är att jag av olika skäl har flyttat tillbaka till lägenheten i Down Town. Igår tog jag mitt pick och pack och flyttade, igen. Jag är verkligen "the bag lady", bor och flyttar runt med mina resväskor...
Jag och Idil pratade om hur många boende konstalationer vi har haft det senaste halvåret, ska försöka förklara...

Boende historia:

Först bodde jag i DT med Jared och Thomas, Idil bodde i Mission Valley med mackan,  Johan och Madde. 
Jag flyttar från DT till gänget i mission.
Efter ett tag flyttar Mackan hem till Sverige) och Tim (Tysk) flyttar in.
Idil flyttar in med killarna i DT och Sigge (ny svensk) flyttar in i Mission.
Jag flyttar från Mission tillbaks till DT
Så nu bor jag, jared, Thomas och Idil tillsammans

Herregud va snurrigt, ni förstår ju själva att detta är lite extremt och påfrestande ibland:)
Så just nu har jag berättat nyheten för Jared som av förståliga skäl inte har mig som favorit, att jag måste bo i DT med honom och de andra. Förvånansvärt nog så tog han det bra och var cool with it, vilket jag är såå lycklig över!!
Snälla låt mig nu få stanna här den tiden som är kvar, ingen mer flytt tack:)

Nu ska jag sova på riktigt;)


Henry´s is the shit

Mandlar är inte längre "the shit", nu är det Henry´s nötter i lösvikt som rules. Om ni kommer ihåg så berättade jag om en organisk mataffär som heter Henry´s, som har ungefär samma utbud som Whoole foods. I båda butikerna kan man köpa nötter i lösvikt, men jag och Idil har nu upptäckt att det är billigare på Henry´s och lättare att fuska. När man fuskar så blandar man de nötter man vill ha i samma påse trots olika hg-pris och väljer det billigaste priset. Tricket är att blanda påsens innehåll så det ser ut som en av butikens egna nötmixer, hänger ni med?



Detta är sjukt bra för fattiglappar som oss:) En annan sak som är bra när man har dåligt med pengar och är för snål för att betala på bussen är att man går överallt och får vardags motion. I nästan vilken normal europeisk stad som helst så kan man gå till de flesta ställena, men vi befinner oss just nu i San Diego och för er som inte vet så är amerikanerna kära i sina bilar och stora vägar. Detta bidrar såklart till att det inte finns så mycket plats kvar för oss fotgängare, men jag och Idil har bestämt oss för att trotsa detta och försöka gå ändå.
Idag gick vi som bekant till Henry´s, detta tog oss ett antal timmar, är helt slut och har nu legat på soffan sen vi kom hem. Imorn är nästa utmaning att gå till Mission beach, vilket är ännu svårare men det ska gå, ni får se imorn...

Nu ska jag sova,
puss puss

Underbara helg!!

Vilken underbar helg jag har haft!! Fredagen blev en mysig dag iHillcrest med Tove, Idil och Natta; lite vintage shopping, nötter på Whole foods och gott sällskap...
Som jag förutspådde och skrev innan så blev det inte så mycket brännboll för min del, jag satsade mer på drickandet:) Har varit sjukt varmt och soligt de senaste dagarna, så vätska behövs ju, hihi.
Efter brännbollen åkte vi på grillfest i PB, grillade sjukt god kyckling uppe på en härlig takterass och dansade heela natten.
Shit va vi dansade! Var på efterfest där de var såå trötta på oss för att vi aldrig ville gå hem så de började spela vad de trodde var dåliga svenska låtar, men vad fel de hade eftersom vi bara blev ännu mer pepp. Extas var när de spelade Uffe Lundel "jag vill ha dig", haha. När klockan ringde 7.30 på söndag morgon hade jag tom träningsverk (efter dansen),  men det var bara att släpa sig upp ur sängen, klä på sig och gå till jobbet. Förmiddagen gick dock snabbt så efter jobbet blev det stranden igen. Mysigt med strandhäng, promenad och grillning. Love days like this!!

  
Mellis och Vintage shopping
 
Brännboll... eller ja, mest slappning:)
 
Grillning o härligt folk

Me:)
 
Stökig kväll
 
Gött på stranden... Kim o Idil på promenad klädda som gatubarn:)
 
Solnedgång och grillning
 
  


RSS 2.0